Tako se vaša mačka odlično počuti

Odgovorni lastniki mačk nam vedno postavljajo vprašanja, na katera smo odgovorili in jih za vas zbrali. Izvedite, kaj naredi vašo mačko zdravo in srečno – od prehrane do nega. Uporabite tudi naše dodatne storitve: Osebno se posvetujte ali uporabite naš storitveni center. Dobrodošli med prijatelji mačk!

Preventiva pri sečnih kamnih

Kako lahko preprečimo nastanek sečnih kamnov?

Kot „puščavske živali“ so mačke nagnjene k koncentraciji urina. Zaradi tega je pri njih tako pogost nastanek sečnih kamnov. Pri recepturah izdelkov Happy Cat Supreme smo to upoštevali. Vsi naši izdelki Happy Cat Supreme (razen Diet Ledvice) vsebujejo kisline, ki zmanjšujejo verjetnost za nastanek sečnih kamnov. Mačka mora imeti vedno na voljo dovolj sveže, pitne vode: po možnosti ji ponudite več posodic z vodo, ki niso neposredno zraven posodice s hrano. Pri mačkah, ki so gensko močno nagnjene k nastanku sečnih kamnov, se lahko kljub vsemu pojavijo težave. Zaradi tega moramo mačke vedno dobro opazovati. Dobra preventiva pri mačkah, ki ne spijejo dovolj vode, je tudi t.i. mešano hranjenje suhe in mokre hrane! (glej tudi „Kaj je mešano hranjenje?“)

Koža in dlaka

Katera hrana je primerna pri težavah s kožo in dlako?

Samo najboljše sestavine in visoki deleži življenjsko pomembnih hranil – kot v vseh Happy Cat Supreme izdelkih – zagotavljajo optimalno oskrbo in nudijo najboljšo osnovo za bleščečo, svileno dlako in zdravo kožo.
V primeru srbenja in pri kroničnih težavah je bolje obiskati veterinarja in odkriti vzrok.


Na kaj moram paziti pri dolgodlakih mačkah?

Dolgodlake mačke pri umivanju pogoltnejo veliko več dlačic kot njihove kratkodlake sorodnice. Če dlaka ni dovolj mehka, se lažje sprime in nastanejo vozli. Visoko kakovostna hrana – kot Happy Cat Supreme izdelki – poskrbi za to, da je dlaka svilena. Vsebuje tudi učinkovine, ki preprečujejo izločanje kepic dlak, kar je pri dolgodlakih mačkah zelo pomembno. Še najboljša hrana pa ne more nadomestiti rednega negovanja dlake zavednega lastnika mačke.

Presnova

Kaj narediti pri prebavnih motnjah?

Občutljive mačke je potrebno hraniti izključno z visoko kakovostno hrano – kot Happy Cat Supreme. V primeru intolerance ali alergij so priporočljivi brezglutenski ali izdelki brez žitaric, kot so izdelki iz linije La Cuisine. Ko najdete primerno hrano je priporočljivo, da več ne menjujete hrane oziroma v obratnem primeru morate menjavo hrane razporediti na več kot 7 dni. V primeru dlje časa trajajočih ali kroničnih težav je potreben podroben pregled pri veterinarju.

Zobje

Kako lahko najbolje skrbim za zdrave zobe moje mačke?

Znano je, da je suha hrana za nego zob in krepitev čeljusti zelo pomembna. Sicer pri živalih, ki so nagnjenje k nabiranju zobnega kamna na zobeh, tega ne more povsem preprečiti, vendar lahko učinkovito zavira njegov razvoj. Drug pomemben vidik je, da grizenje večjih briketov skrbi za zdrave dlesni in krepke čeljusti ter s tem preprečuje nastanek majavih zob. Mimogrede so vsi Happy Cat Supreme briketi primerni tudi za mešanje z mokro hrano. Posebej izdelek Happy Cat Adult Large breed z zelo velikimi briketi ali pa Happy Cat Adult Predalpska govedina, v kateri so tudi večji briketi, skrbijo tudi pri mešanju z mokro hrano za nego zob.

Iskanje