Varstvo podatkov

1. Hiter pregled varstva podatkov

Splošni napotki

Naslednji napotki predstavljajo hiter pregled tega, kaj se zgodi z vašimi osebnimi podatki, ko obiščete naše spletno mesto. Osebni podatki so vsi podatki, prek katerih vas je mogoče prepoznati. Podrobne informacije glede varstva zasebnosti najdete v izjavi o varstvu podatkov, ki se nahaja pod tem besedilom.

Orodja za analizo in orodja tretjih ponudnikov

V primeru obiska našega spletnega mesta je lahko vaše brskanje statistično ovrednoteno. To se opravi predvsem s piškotki in tako imenovanimi analiznimi programi. Analiza vašega obnašanja med brskanjem je praviloma anonimna. Obnašanja med brskanjem ni mogoče povezati z vami. Analizi lahko nasprotujete ali pa se ji izognete, tako da ne uporabite določenih orodij. Več podrobnosti o tem najdete v naši izjavi o varstvu podatkov v poglavju »Moduli tretjih oseb in orodja za analizo«.

Analizi lahko ugovarjate. Več o možnostih ugovora preberite v izjavi o varstvu podatkov.

2. Splošni napotki in obvezne informacije

Varstvo podatkov

Upravljavec teh strani jemlje varstvo vaših osebnih podatkov zelo resno. Vaše osebne podatke obdelujemo zaupno in skladno s predpisi o varstvu podatkov in to izjavo o varstvu podatkov.

Med vašo uporabo tega spletnega mesta pridobimo različne osebne podatke. Osebni podatki so podatki, prek katerih vas je mogoče prepoznati. V naslednji izjavi o varstvu podatkov je opredeljeno, katere podatke zbiramo in za kaj jih uporabljamo. Opisano je tudi, kako in za kakšen namen se to zgodi.

Opozarjamo na to, da lahko pri spletnem prenosu podatkov (npr. komunikacija prek e-pošte) pride do varnostnih vrzeli. Žal ni mogoče zagotoviti celovitega varstva podatkov pred dostopom tretjih oseb.

Napotek glede pristojnega organa

Pristojni organ za obdelavo podatkov tega spletnega mesta je:

ZH distribucija d.o.o., Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana
Telefon: 069 950 535
e-mail: info-lju@zoo-hobby.eu
Telefon: 069 950 535
E-poštni naslov: info-lju(at)zoo-hobby.eu

Pristojni organ je fizična ali pravna oseba, ki sama ali skupaj z drugimi odloča o namenu in načinu obdelave osebnih podatkov (npr. imenih, e-poštnih naslovih itd.).

Šifriranje SSL oz. TLS

Zaradi varnostnih razlogov in za zaščito prenosa zaupne vsebine, kot so na primer naročila ali vprašanja, ki nam jih kot upravljavcem strani pošiljate vi, na spletnem mestu uporabljamo šifriranje SSL oz. TLS. Šifrirano povezavo prepoznate po tem, da se naslovna vrstica brskalnika spremeni iz »http://« v »https://« in po znaku ključavnice v vrstici vašega brskalnika.

Ko je šifriranje SSL oz. TLS aktivno, tretje osebe ne morejo prebrati podatkov, ki nam jih posredujete.

3. Pooblaščenec za varstvo podatkov

Zakonsko določeni pooblaščenec za varstvo podatkov

Za podjetje smo določili pooblaščenca za varstvo podatkov.

ZH distribucija d.o.o., Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana
Telefon: 069 950 535
e-mail: info-lju(at)zoo-hobby.eu

- Pooblaščenec za varstvo podatkov -

ZH Boštjan Vidic
e-mail: BVidic(at)zoo-hobby.eu

4. Zbiranje podatkov na našem spletnem mestu

Piškotki

Spletne strani delno uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki ne škodujejo vašemu računalniku in tudi ne vsebujejo nobenih virusov. Njihov namen je, da naredijo našo ponudbo uporabniku prijaznejšo, učinkovitejšo in varnejšo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo v vaš računalnik in shranijo brskalnik.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani »sejni piškotki«. Po koncu vašega obiska se samodejno izbrišejo. Drugi piškotki ostanejo shranjeni na vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da pri vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da prejemate obvestila o namestitvi piškotkov in jih dovolite le v posamičnih primerih ali izključite namestitev piškotkov za posamične primere oziroma na splošno ter aktivirate samodejno brisanje piškotkov, ko se brskalnik zapre. V primeru dezaktivacije piškotkov lahko pride do omejene funkcionalnosti tega spletnega mesta.

Piškotki, ki so potrebni za postopek elektronskega sporazumevanja ali za pripravo določenih funkcij, ki ste jih izbrali vi (npr. funkcija nakupovalne košarice), so shranjeni v skladu s črko f odstavka 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov. Upravljavec spletnega mesta ima zakoniti interes za shranjevanje piškotkov, da lahko zagotavlja tehnično brezhibne in optimizirane storitve. V primeru, da se shrani druge piškotke (npr. za analizo spremljanja brskanja po spletnih straneh), lahko več o njih ločeno najdete v tej izjavi o varstvu podatkov.

Dnevniške datoteke spletnega strežnika

Skrbnik strani v tako imenovane dnevniške datoteke spletnega strežnika samodejno zbere in shrani informacije, ki nam vaš brskalnik samodejno posreduje. Te so:

 • vrsta in različica brskalnika;
 • uporabljeni operacijski sistem;
 • napotitveni URL;
 • ime gostitelja dostopanega računalnika;
 • čas strežniške zahteve;
 • naslov IP

  Združevanje teh podatkov z drugimi viri podatkov se ne izvaja.

  Osnova za obdelavo podatkov je točka b odstavka 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov, ki določa obdelavo podatkov za izvajanje pogodbe ali za izvajanje ukrepov na zahtevo.

  Obrazec za stik

  V primeru, da nam želite poizvedbo poslati prek spletnega obrazca, bomo za obdelavo vaše poizvedbe in za primer dodatnih vprašanj shranili vaše podatke iz obrazca, vključno z vašimi kontaktnimi podatki. Teh podatkov brez vašega dovoljenja ne bomo posredovali naprej.

  Obdelava podatkov, vnesenih v obrazec za stik tako poteka izključno na podlagi vašega soglasja (točka a odst. 1 čl. 6 splošne uredbe varstvu podatkov). Soglasje lahko kadarkoli prekličete. Zadostuje že, da nam preprosto pošljete e-sporočilo. Zakonitost postopkov obdelave podatkov ostane do preklica nespremenjena.

  Podatki, ki ste jih vnesli prek obrazca za stik, ostanejo pri nas, dokler od nas ne zahtevate, da jih izbrišemo, ne prekličete svojega soglasja za shranjevanje ali dokler ne poteče namen za shranjevanje podatkov (npr. po zaključeni obdelavi vašega povpraševanja). Zavezujoče pravne določbe – še posebej obdobje shranjevanja – se ne spremenijo.

  Obdelava podatkov (podatkov strank in pogodbenih podatkov)

  Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo samo v primeru, če jih potrebujemo za utemeljeni razlog, pripravo vsebin ali spremembo pravnega razmerja (podatki o stanju). To izvajamo v skladu s točko b odstavka 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov, ki določa obdelavo podatkov za izvajanje pogodbe ali za izvajanje ukrepov na zahtevo. Osebne podatke v zvezi z uporabo naših spletnih strani (podatki o uporabi) zbiramo, obdelujemo in uporabljamo samo takrat, ko je to potrebno, da uporabniku zagotovimo ali obračunamo uporabo storitve.

  Zbrane podatke uporabnikov po zaključku naloge ali poslovnega odnosa izbrišemo. Pravna obdobja shranjevanja se ne spremenijo.

  5. Orodja za analizo in oglaševanje

  Google Analytics

  To spletno mesto uporablja funkcije spletnega analitičnega orodja Google Analytics. Ponudnik je družba Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

  Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. To so besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, pridobljene s piškotki, se praviloma prenesejo in shranijo na Googlov strežnik v ZDA.

  Shranjevanje piškotkov Google-Analytics se opravi na podlagi točke f 1. odst. 6. čl. splošne uredbe o varstvu podatkov. Upravljavec spletnega mesta ima zakoniti interes za analizo vedenja uporabnikov, da bi lažje optimiziral svojo spletno ponudbo in oglaševanje.

  Anonimizacija IP

  Na tem spletnem mestu smo aktivirali funkcijo anonimizacije IP. Z njo bo Google vaš naslov IP znotraj držav članic Evropske skupnosti ali držav pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru pred posredovanjem v ZDA skrajšal. Prenos celotnega naslova IP do Googlovega strežnika v ZDA, kjer se ga nato skrajša, se opravi samo v izjemnem primeru. Po naročilu upravljavca tega spletnega mesta bo Google te podatke uporabil, da ovrednoti vašo rabo tega spletnega mesta, da izdela poročila o dejavnosti na spletnem mestu in upravljavcu spletnega mesta poda dodatne informacije glede uporabe spletnega mesta in interneta v zvezi s storitvami. Vaš naslov IP, ki ga v okviru Google Analytics posreduje brskalnik, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki.

  Vstavki brskalnika

  Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika. Vendar vas opozarjamo, da v tem primeru ne boste mogli v celoti uporabiti marsikatere funkcije tega spletnega mesta. Preprečite lahko zbiranje podatkov, ki jih Google pridobi prek piškotkov in se nanašajo na vašo uporabo spletnega mesta (vklj. z vašim naslovom IP) ter Googlovo obdelavo teh podatkov, tako da z naslednje povezave prenesete razpoložljive vstavke brskalnika in jih namestite: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

  Ugovor zoper zbiranje podatkov

  Zbiranje podatkov prek Google Analytics lahko preprečite s klikom na naslednjo povezavo. Namesti se piškotek za možnost zavrnitve, ki prepreči prihodnje zbiranje vaših podatkov na tem spletnem mestu: dezaktivacija Google Analytics.

  Več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki pri Google Analytics najdete v Googlovi izjavi o varstvu podatkov: support.google.com/analytics/answer/6004245.

  Demografske značilnosti pri Google Analytics

  Ta spletna stran uporablja funkcijo Google Analytics »demografske značilnosti«. Z njo je mogoči ustvariti poročila, ki vsebujejo podatke o starosti, spolu in interesih obiskovalcev spletnega mesta. Podatki so pridobljeni iz Googlovega oglaševanja, povezanega z interesnimi skupinami, ter podatkov o obiskovalcih tretjih ponudnikov. Teh podatkov ni mogoče dodeliti določeni osebi. To funkcijo lahko v svojem Googlovem računu kadarkoli dezaktivirate prek nastavitev oglaševanja, ali pa na splošno preprečite zbiranje vaših podatkov z Google Analytics, kot je opisano v točki »Ugovor zoper zbiranje podatkov«.

  Google AdWords in Google Conversion-Tracking

  To spletno mesto uporablja Google AdWords. AdWords  spletni oglaševalski program družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«).

  V okviru Google AdWords uporabljamo tako imenovani Conversion-Tracking. V primeru, če kliknete na Googlov oglas, se namesti piškotek za Conversion-Tracking. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni brskalnik shrani na računalnik uporabnika. Veljavnost teh piškotkov poteče po 30 dneh in niso namenjeni osebni identifikaciji uporabnika. V primeru, da uporabnik obišče določene strani tega spletnega mesta in piškotek še ni potekel, lahko Google in mi prepoznamo, da je uporabnik kliknil na oglas in bil preusmerjen na to stran.

  Vsaka stranka Google AdWords prejme drug piškotek. S piškotki ni mogoče slediti prek spletnih mest AdWords strank. Podatki, pridobljeni prek piškotkov za konverzijo, so namenjeni izdelavi statistike konverzij za stranke AdWords, ki so se odločile za Conversion-Tracking. Stranke prejmejo skupno število uporabnikov, ki so kliknili na njihov oglas in so bili preusmerjeni na spletno mesto, opremljeno z oznako za Conversion-Tracking. Vendar ne prejmejo nobenih podatkov, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika. Če ne želite sodelovati v sledenju (Tracking), lahko uporabi ugovarjate tako, da v nastavitvah svojega spletnega brskalnika preprosto dezaktivirate piškotek za Google Conversion-Tracking. Na ta način ne boste sodelovali v statistikah Conversion-Tracking.

  Shranjevanje piškotkov za »konverzijo« se opravi na podlagi točke f odst. 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov. Upravljavec spletnega mesta ima zakoniti interes za analizo vedenja uporabnikov, da bi lažje optimiziral svojo spletno ponudbo in oglaševanje.

  Več informacij o Google AdWords in Google Conversion-Tracking najdete v Googlovi politiki zasebnosti: https://www.google.de/policies/privacy/.

  Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da prejemate obvestila o namestitvi piškotkov in jih dovolite le v posamičnih primerih ali izključite namestitev piškotkov za posamične primere oziroma na splošno ter aktivirate samodejno brisanje piškotkov, ko se brskalnik zapre. V primeru dezaktivacije piškotkov lahko pride do omejene funkcionalnosti tega spletnega mesta.

  6. Vtičniki in orodja

  YouTube

  Naše spletno mesto uporablja vtičnike spletnega mesta YouTube, ki deluje prek Googla. Upravljavec strani je družba YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA.

  V primeru, da obiščete enega od naših spletnih mest, opremljenih z vtičnikom YouTube, se vzpostavi povezava s strežniki YouTube. Pri tem strežnik YouTube sporoči, katere naše strani ste obiskali.

  Če ste prijavljeni v svoj YouTubov račun, YouTubu omogočite, da vašemu vedenju pri brskanju dodeli osebni profil. To lahko preprečite, tako da se odjavite iz svojega računa YouTube.

  Uporaba YouTuba je namenjena privlačni prestavitvi naše spletne ponudbe. Kar predatavlja upravičen interes v skladu s točko f odst. 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki najdete v YouTubovi izjavi o varstvu podatkov: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

  Google Maps

  To spletno mesto prek programskega vmesnika uporablja storitve zemljevidov Google Maps. Ponudnik je družba Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

  Za uporabo funkcij Google Maps je treba shraniti vaš naslov IP. Te informacije se praviloma prenesejo in shranijo na Googlov strežnik v ZDA. Ponudnik tega spletnega mesta nima nobenega vpliva na prenos teh podatkov.

  Uporaba Google Maps je namenjena privlačni prestavitvi naše spletne ponudbe in lažji najdljivosti krajev, ki so na našem spletnem mestu. Kar predstavlja upravičen interes v skladu s točko f odst. 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki najdete v Googlovi izjavi o varstvu podatkov: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

  Poleg spletnega mesta obdelujemo osebne podatke tudi v okviru našega poslovnega odnosa. Informacije o teh obdelavah podatkov in vaših pravicah v zvezi z varstvom podatkov, ki se deloma navezujejo tudi na obdelavo podatkov na našem spletnem mestu, najdete v naslednjem obvestilu o varovanju zasebnosti, ki je v skladu s členi 13, 14 in 21 splošne uredbe o varstvu podatkov

  Kako ravnamo z vašimi podatki in pravicami

  Informacije v zvezi s členi 13, 14 in 21 splošne uredbe o varstvu podatkov

  Pristojni organ za obdelavo podatkov tega spletnega mesta je:

  ZH distribucija d.o.o., Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana
  Telefon: 069 950 535
  e-mail: info-lju(at)zoo-hobby.eu

  Z veseljem vam posredujemo informacije o naši obdelavi vaših osebnih podatkov in vas informiramo o vaših pravicah, ki izhajajo iz predpisov o varstvu podatkov. Katere podatke uporabljamo v določenih primerih in na kakšen način, je odvisno predvsem od storitev, ki jih uporabljate oz. jih imate pogodbeno sklenjene.

  1. Kdo je odgovoren za obdelavo podatkov in na koga se lahko obrnem?

  ZH distribucija d.o.o., Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana
  Telefon: 069 950 535
  e-mail: info-lju(at)zoo-hobby.eu

  ZH Boštjan Vidic
  e-mail: BVidic(at)zoo-hobby.eu

  2. Katere vire in podatke uporabljamo?

  Obdelujemo osebne podatke, ki jih od vas prejmemo v okviru našega poslovnega odnosa. Poleg tega – če je to potrebno za izvedbo naših storitev – obdelujemo osebne podatke, ki jih upravičeno  (npr. za izvrševanje naročil, za izpolnjevanje pogodb ali na podlagi vašega soglasja) prejmemo od drugih partnerskih podjetij družbe ZH distribucija d.o.o. ali drugih tretjih oseb (npr. prodajni zastopnik). Po drugi strani obdelujemo osebne podatke, ki jih upravičeno pridobimo iz javno dostopnih virov (npr. knjige dolžnikov, poslovni register ali register družb, tisk, mediji) in jih smemo obdelati.

  Relevantni osebni podatki so osebni podatki (ime, naslov in drugi kontaktni podatki, rojstni dan/starost) in podatki o poklicni dejavnosti in podatki za identifikacijo (npr. podatki osebnega dokumenta). Poleg tega lahko to vključuje tudi pogodbene podatke (npr. pogodba za dobavo blaga), pogodbe iz izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti (npr. podatke o prometu pri plačilnem prometu), podatke o izdelkih, oglaševanju in poslovanju, podatke iz dokumentacije (npr. zapisnik razprav), registrske podatke, podatke o vaši uporabi naših ponujenih telemedijev (npr. čas priklica naših spletnih mest, aplikacij ali e-časopisa, kliknjenih strani oz. vnosov), kot tudi drugih, z navedenimi kategorijami, primerljivih podatkov.

  3. Za kaj obdelujemo vaše podatke (namen obdelave) in na kateri pravni podlagi?

  Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

  aa) Obdelava podatkov za izpolnjevanje pogodbenih obveznosti v skladu s točko b st. 1. odst. 1 čl. 6 splošne uredbe o varovanju podatkov.

  Obdelava osebnih podatkov (4. čl. tč. 2 splošne uredbe o varovanju podatkov) se opravi v zvezi s svetovanjem na podlagi vašega povpraševanja, še posebej za izpolnjevanje naših pogodb ali ukrepov pred sklenitvijo pogodbe z vami in za izvedbo vaših naročil, kot tudi vseh potrebnih dejavnosti, povezanih s poslovanjem in administracijo dobavitelja blaga. Namen obdelave podatkov temelji predvsem na konkretnem izdelku in lahko med drugim obsega svetovalne storitve. Več podrobnosti o namenu obdelave podatkov lahko najdete v zadevnih pogodbenih dokumentih in poslovnih pogojih.

  bb) V okviru tehtanja interesov v skladu s točko f st. 1. odst. 1 čl. 6 splošne uredbe o varovanju podatkov.

  Po potrebi obdelujemo vaše podatke, da na osnovi izpolnjevanja pogodbe zavarujemo zakonite interese nas ali tretjih oseb. Primeri:

  • kontakt in izmenjava podatkov z informacijskimi agencijami (npr. SCHUFA - osrednji nemški urad
  • za informacije o kreditih) v zvezi z ugotavljanjem bonitetnih oz. kreditnih tveganj.
  • preverjanje in optimizacija postopka analize povpraševanja in neposrednega stika s strankami.
  • oglaševanje ali tržne in mnenjske raziskave, v kolikor niste ugovarjali uporabi vaših podatkov.
  • terjanje pravnih zahtevkov in obramba pri pravnih sporih.
  • zagotavljanje IT-varnosti in IT-poslovanja naše družbe.
  • ukrepi za upravljanje podjetja in nadaljnji razvoj storitev in izdelkov.
  • preprečevanje in razreševanje kaznivih dejanj.
  • Videonadzor na območju poslovnih prostorov je namenjen zbiranju dokaznega materiala v
  • primeru kaznivih dejanj. Služi za zaščito strank in zaposlenih ter izpolnjevanje hišnega reda.

  cc) Na podlagi vašega soglasja v skladu s točko a st. 1 odst. 1 čl. 6 splošne uredbe o varstvu podatkov.

  V kolikor ste nam dali soglasje za obdelavo osebnih podatkov za določene namene (npr. posredovanje podatkov zunanjemu poslovnemu partnerju ali oceno podatkov plačilnega prometa za namene trženja), je na podlagi vašega soglasja takšna obdelava zakonita. Dodeljeno soglasje lahko kadar koli prekličete. To velja tudi za preklic izjav o soglasju, kot je na primer klavzula SCHUFA, ki ste nam jih podelili pred začetkom veljavnosti splošne uredbe o varstvu podatkov, torej pred 25. majem 2018. Ne pozabite, da je preklic soglasja veljaven samo za prihodnost. Kar pomeni, da ne vključuje obdelav, ki so bile opravljene pred preklicem.

  dd) Na podlagi zakonskih določil v skladu s točko c st. 1 odst. 1 čl. 6 splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Kot družba imamo različne pravne obveznosti, kar pomeni zakonske zahteve (npr. zakon o pranju denarja, davčna zakonodaja). Med namene obdelave podatkov med drugim spadajo tudi preverjanje identitete in starosti, preprečevanje goljufij in pranja denarja, kot tudi izpolnjevanje obveznosti davčnega nadzora in obveščanja.

  4. Kdo dobi moje podatke?

  Znotraj našega podjetja prejmejo vaše podatke tista mesta, ki podatke potrebujejo za izpolnjevanje naših pogodbenih in zakonskih obveznosti. Tudi naši obdelovalci (člen 28 splošne uredbe o varstvu podatkov) lahko prejmejo podatke v te namene. To so podjetja iz kategorij plačilnih storitev, storitev IT, logistike, tiskarskih storitev, telekomunikacij, denarnih storitev, svetovanja ter poslovanja in trženja. V zvezi s posredovanjem podatkov prejemnikom zunaj naše družbe je treba predvsem opozoriti na to, da smo v skladu pogodbo, sklenjeno z vami, in dogovorjenimi splošnimi pogodbenimi pogoji glede zaupnosti v zvezi s stranko povezanim stanjem in presojo obvezani k zaupnosti. Podatke v zvezi z vami lahko posredujemo samo v primeru, ko to zahtevajo zakonska določila, ko ste za to podali soglasje oziroma smo pooblaščeni za posredovanje podatka.

  5. Kako dolgo bodo moji podatki shranjeni?

  Po potrebi vaše osebne podatke obdelujemo in shranjujemo za trajanje našega poslovnega odnosa, kar na primer obsega tudi vzpostavitev in izvajanje pogodbe. Pri tem smo podvrženi različnim obveznostim glede shranjevanja in dokumentacije, ki jih med drugim določujejo trgovinski zakonik, davčni zakonik in zakon o pranju denarja. V njih navedeni roki za shranjevanje oz. dokumentacijo znašajo od dveh do desetih let. Trajanje shranjevanja nazadnje določa rok zakonskega zastaranja, ki na primer po členu 195 civilnega zakonika praviloma znaša 3 leta, v posamičnih primerih pa lahko znaša tudi do 30 let.

  6. Na kaj je treba paziti pri nagradnih igrah ali akcijah s popusti?

  Vaše podatke potrebujemo za udeležbo, izvedbo in pošiljanje obvestil o nagradah ter nagrade. Mednje na primer štejejo:

  • priimek, ime,
  • E-poštni naslov,
  • po potrebi leto rojstva,
  • po potrebi telefonska številka.

  Pravno podlago za to predstavlja točka b odstavka 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov, tj. svoje podatke nam daste na razpolago na osnovi pogodbenega razmerja (pogoji sodelovanja) med vami in ZH distribucija d.o.o. Podrobnosti najdete v zadevnih pogojih sodelovanja.

  Načeloma se vaše podatke po zaključku nagradne igre izbriše. V zvezi s podatki zmagovalca hranimo za izvedbo pogodbe obvezne podatke do poteka zakonskega roka oz. morebitnih pogodbenih pravic do garancije in jamstva. Po poteku tega roka hranimo v skladu s trgovinsko in davčno zakonodajo obvezne podatke iz pogodbenega razmerja do zakonsko določenega roka. V tem časovnem obdobju (običajno 10 let od osvojitve nagrade) bodo podatki znova obdelani izključno za primer preverjanja finančnega poslovodenja, za gospodarske ali davčne revizijske namene oziroma za razjasnitev morebitnih kaznivih dejanj.

  Naše stranke imajo lahko korist od različnih ponudb prek bonov ali popustov. V kolikor ste se strinjali z uporabo vaših podatkov v promocijske namene, vas prek e-novic ali drugega dogovorjenega načina  obveščamo o akcijah.

  Vaše podatke obdelujemo v okviru unovčenja bona. Takoj, ko v spletni trgovini uporabite personalizirano kodo bona ali kodo bona na vašem računu stranke, se ti podatki združijo z vašimi osebnimi podatki.

  7. Bodo podatki posredovani v tretjo državo ali mednarodni organizaciji?

  Prenos podatkov v tretje države (države zunaj Evropskega gospodarskega prostora – EGP) se izvede le takrat, ko je to potrebno ali zakonsko predpisano za izvedbo vašega naročila, oziroma ste nam za tak prenos dali svoje soglasje. Po podrobnostih boste dodatno obveščeni, če je to zakonsko predpisano.

  8. Katere so moje pravice do varstva podatkov?

  Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico:

  • v skladu s členom 15 splošne uredbe o varstvu podatkov zahtevati informacije, katere vaše podatke obdelujemo;
  • v skladu s členom 16 splošne uredbe o varstvu podatkov zahtevati, da nemudoma popravimo nepravilne podatke oziroma dopolnimo vaše osebne podatke, ki jih imamo shranjene;
  • v skladu s členom 17 splošne uredbe o varstvu podatkov zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo, v kolikor niso potrebni za izpolnjevanje zakonske obveznosti, niso v javnem interesu ali potrebni za uveljavitev, izvajanje ali obdržanje pravice do pravnih zahtevkov ali za uresničevanje pravice do svobode govora in informacij;
  • v skladu s členom 18 splošne uredbe o varstvu podatkov zahtevati omejitev obdelave vaših posebnih podatkov, v kolikor ste npr. izpodbijali pravilnost podatkov;
  • v skladu s členom 20 splošne uredbe o varstvu podatkov uveljavljati pravico do prenosljivosti podatkov, ki jih morate prejeti v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki;
  • v skladu z odst. 3 člena 7 splošne uredbe o varstvu podatkov kadar koli preklicati svojo privolitev. To pomeni, da po preklicu te privolitve v prihodnje ne moremo več izvajati obdelave podatkov, ki se navezujejo na privolitev.

  Iz tega izhaja tudi pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu (člen 77 splošne uredbe o varstvu podatkov v povezavi s členom 32 ZVOP-1).

  V primeru pravice do dostopa in pravice do izbrisa veljajo omejitve po členu 32 in 33 ZVOP-1.

  9. Pravica do ugovora

  V kolikor poteka obdelava vaših osebnih podatkov na osnovi zakonitega interesa v skladu s točko f stavka 1 odstavka 1 člena 6 splošne uredbe o varstvu podatkov, imate v skladu s členom 21 splošne uredbe o varstvu podatkov pravico do ugovora proti obdelavi vaših osebnih podatkov, v kolikor za to obstajajo razlogi, ki izhajajo iz posebne situacije ali ugovora proti neposrednemu trženju. V zadnjem primeru imate splošno pravico do ugovora, ne da bi morali navesti posebno situacijo.

  V kolikor želite uveljavljati pravico do preklica ali ugovora, zadostuje, da nam pošljete e-sporočilo na info-lju(at)zoo-hobby.eu.

  10. Imam kakšno obvezo v zvezi s pripravo podatkov?

  V okviru našega poslovnega odnosa morate pripraviti le tiste osebne podatke, ki so potrebni za vzpostavitev, izvedbo in prekinitev poslovnega odnosa, oziroma katere moramo pridobiti v skladu z zakonodajo. Brez teh podatkov moramo praviloma zavrniti sklenitev ali izvajanje pogodbe oziroma obstoječe pogodbe ne moremo več izvrševati in jo moramo po potrebi prekiniti.

  11. Ali obstaja avtomatizirano sprejemanje posameznih odločitev in ali bodo moji podatki uporabljeni za oblikovanje profila/scoring?

  Za vzpostavitev in izvedbo poslovnega odnosa praviloma ne uporabljamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev, kot to opredeljuje člen 22 splošne uredbe o varstvu podatkov. V kolikor bi to v posameznih primerih uporabili, vas bomo o tem ločeno obvestili, če je to zakonsko določeno.

  Da bi vas lahko usmerjeno informirali o izdelkih in vam svetovali, uporabljamo orodja za vrednotenje. Ta nam omogočajo komunikacijo in oglaševanje, prilagojeno potrebam, vključno s tržnimi in javnomnenjskimi raziskavami.

   

  Obrazci

  V primeru, da kliknete na izbirno možnost prejemanja e-novic s tem izjavite, da se strinjate, da vam po e-pošti ali pošti redno pošiljamo vam prilagojene oglase in informacije o našem prodajnem programu. Prejemanje e-novic in drugih e-sporočil lahko kadar koli prekinete, pri čemer bo preklic veljal za prihodnost. To storite tako, da čisto spodaj v e-sporočilu kliknete povezavo »Če se želite odjaviti od e-novic, kliknite sem« ali se osebno obrnete na nas: E-naslov: info-lju(at)zoo-hobby.eu, telefon: 069 950 535, naslov: Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana.

  Izjava o privolitvi v zvezi z varstvom podatkov

  S pošiljanjem tega obrazca potrjujete, da razumete in sprejemate navedene informacije in obvestila o varstvu zasebnosti družbe ZH distribucija d.o.o.
  Z * označena polja so obvezna!
  Ste izpolnili vsa polja?

  Print page  
  Iskanje