Varstvo podatkov

Območje veljavnosti

Izjava o varstvu podatkov uporabnikom pojasni vrsto, obseg in cilje uporabe osebnih podatkov s strani odgovornega ponudnika Interquell GmbH, Südliche Hauptstraße 38, D-86517 Wehringen, 08234-96220, info@happydog.de na tej spletni strani (v nadaljevanju „ponudba“).

Pravne temelje varstva podatkov najdete v nemškem Zakonu o varstvu podatkov (Bundesschutzgesetz BDSG) in v Zakonu o medijih (Telemediengesetz TMG).

Dostop do podatkov / Server-Logfiles

Ponudnik (oziroma ponudnik spletnega gostovanja) pridobi podatke o vsakem dostopu do ponudbe (t.i. Serverlog datoteke). Med te dostopne podatke sodijo:

Ime spletne strani, datoteke, datum in ura dostopa, prenešena količina podatkov, sporočila o uspešnih dostopih, vrsta brskalnika, operacijski sistem uporabnika, referenčni URL (predhodno obiskana stran), IP-naslov in identiteta ponudnika spletnega gostovanja.

Ponudnik uporabja podatke samo za statistične analize za namene poslovanja, varnosti in optimizacije ponudbe. Ponudnik si pridržuje pravico, da podatke naknadno preverja, v kolikor obstaja utemeljen sum kaznive uporabe.

Upravljanje osebnih podatkov

Osebni podatki so informacije, s pomočjo katerih lahko osebo določimo, torej navedbe, ki so sledljive do uporabnika.
K temu sodijo ime, elektronski naslov ali telefonska številka, kot tudi podatki o preferencah, hobijih, članstvih ali katere spletne strani oseba obiskuje.

Komunikacija

Ob komunikaciji s ponudnikom (na primer preko kontaktnega obrazca ali elektronske pošte) se navedbe uporabnika zaradi obdelave povpraševanja in za primer pojava dodatnih vprašanj, shranijo.

Newsletter

Z Newsletterjem vas informiramo o naših ponudbah.

Če se želite naročit na naš Newsletter, potrebujemo vaš veljaven elektronski naslov ter informacije, ki nam dovoljujejo preveriti, da ste lastnik navedenega elektronskega naslova oziroma, da se lastnik s prejemanjem Newsletterja strinja. Drugih podatkov ne uporabljamo. Ti podatki se uporabljajo samo za pošiljanje Newsletterja in se ne posredujejo tretjim osebam.


S prijavo k prejemanju Newsletterja shranimo vaš IP-naslov in datum prijave. Ti podatki služijo dokazu, v primeru, da bi tretja oseba zlorabila elektronski naslov in se brez znanja uporabnikov, prijavila na naš Newsletter.Vaše strinjanje z shranjevanjem podatkov, elektronskega naslova, kot tudi uporabo prejemanja Newsletterja, lahko vsak trenutek prekličete. Preklic lahko izvedete preko povezave v samem Newsletterju, v vašem profilu ali preko sporočila na zgoraj navedene kontakte.

Integracija storitev in vsebin tretjih oseb

Lahko se zgodi, da se v sklopu te spletne strani pojavljajo vsebine tretjih oseb, kot so na primer videoposnetki na YouTube-u, zemljevidi z Google-Maps, RSS ali grafike drugih spletnih strani. To vedno predpostavlja, da ima ponudnik teh vsebin (v nadaljevanju kot „tretji ponudniki“) vpogled v IP-naslove uporabnikov. Saj brez IP-naslova ne bi mogli vsebin pošiljati dalje na strežnik posameznega uporabnika. IP-naslov je potreben za predstavitev te vsebine. Prizadevamo si uporabljati samo takšne vsebine, katerih ponudniki IP-naslov uporabljajo le za posredovanje vsebin. Vendar pa nimamo nadzora nad tem, če mogoče tretji ponudnik IP-naslov shrani za statistične namene. V kolikor to ugotovimo, obvestimo uporabnike.

V kolikor se poslužujete povezav, ki so ponujene v okviru naših spletnih strani, se varstvo osebnih podatkov ne širi na te povezave oziroma povezane spletne strani. Na ohranitev varnosti podatkov drugih ponudnikov nimamo vpliva. O tem se prosim informirajte na spletni strani tretjega ponudnika. V trenutku vzpostavitve povezav na naši spletni strani nismo bili seznanjeni o nikakšni kršitvi Zakona o varstvu osebnih podatkov s strani povezane spletne strani.

Piškotki

Piškotku so majhne datoteke, ki omogočajo da na dostopno napravo (PC, pametni telefon idr.) shranite določene informacije, povezane z napravo. Služijo uporabnikom za enostavno uporabo spletnih strani (npr. shranjevanje podatkov o dostopu) in tudi temu, da zbirajo statistične podatke dostopanja do spletne strani in jih z namenom izboljševanja ponudbe analizirajo. Uporabniki lahko vplivajo na sprejem piškotkov. Večina brskalnikov ima funkcijo, s katero omeji ali popolnoma prepreči shranjevanje piškotkov. Vendar to predstavlja omejitev popolne uporabe spletne strani.

Tako lahko na ameriški spletni strani www.aboutads.info/choices/ ali na strani Evropske unije www.aboutads.info/choices/  zasledite, katere spletne objave upravljajo s piškotki.http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/

Google Analytics

Spletna stran uporablja storitev za spletno analizo ponudnika Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja tako imenovane „piškotke“, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih posredujejo piškotki o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom) prenesejo na strežnik ponudnika Google v ZDA, kjer jih shranijo.

V primeru vključitve anonimnosti IP-naslova na tej spletni strani, bo Google znotraj članic Evropske unije ali v drugih podpisnicah pogodbe sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru IP-naslov uporabnika skrajšal. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov prenešen na Googlov server v ZDA in šele tam skrajšan. Anonimnost IP-naslova je na tej spletni strani aktivna. Google bo informacije uporabil za obdelavo vaše uporabe naše spletne strani, za izdelavo poročila o dejavnostih spletne strani za njenega imetnika in za opravljanje storitev, povezanih z uporabo spletnih strani in spleta.

Google vašega IP-naslova ne bo povezal z drugimi podatki Googla. Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustreznimi nastavitvami vašega brskalnika programske opreme; vendar vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli koristiti vseh funkcij spletne strani.
Uporabniki lahko piškotke in nadaljno uporabo podatkov povezanih z uporabo spletnih strani (vključno z IP-naslovom), s strani Googla preprečijo, tako da sledijo spodnji povezavi in prenesejo t.i. Browser-Plugin in ga namestijo:
Alternativno dodatku za brskalnik ali znotraj brskalnikov na mobilnih napravah, sledite tej povezavi, da preprečite zbiranje podatkov s strani Google Analytics znotraj te spletne strani tudi v prihodnje. Pri tem bo na vaši napravi nameščen t.i. Opt-Out-Cookie. V primeru izbrisa vaših piškotkov, morate ponovno slediti povezavi.

Preklic, spremembe, upravičenost in aktualiziranje

Uporabnik ima pravico na zahtevo brezplačno prejeti izpis osebnih podatkov, ki so bili shranjeni. Uporabnik ima tudi pravico popraviti nepravilne podatke, blokirati ali izbrisati svoje osebne podatke, v kolikor ne obstaja zakonsko določena doba shranjevanja.

Prilagojeno s strani lastnika spletne strani
Vzorec varstva podatkov od pravnika
Thomas Schwenke – I LAW ithttp://rechtsanwalt-schwenke.de/smmr-buch/datenschutz-muster-generator-fuer-webseiten-blogs-und-social-media/